Monday, June 11, 2012

Cari Tukang Urut / Mak Bidan?

Aku buat entry nih supaya senang wat rujukan untuk ibu² yang nak berpantang sambil berurut...juga untuk rujukan aku pada masa akan datang...aku fokuskan pada area bandar yang aku stay Selangor / KL


Kuala Lumpur
1. Makcik Salmi (Setapak Indah, KL). Tel : 03-40247107
(rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin dan lenguh-lenguh badan. Mendapat ilmu berbidan secara turun temurun dari nenek dan ibunya) (sumbangan June)

2. Kak Sha ( Taman Cahaya, Ampang). Tel : 019-3698902
(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin - urutan cara Indonesia )

3. Kak Eli (Setapak, KL). Tel : 014-3234315
(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin - urutan cara Medan , Indonesia ). Boleh dihubungi di waktu malam sahaja kerana suaminya menggunakan hp diwaktu siang.

4. Ibu (AU4, Keramat). Tel : 016-2889362
(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Cara urutan tradisional Jawa)

5. Mak Yam (Selayang, KL). Tel : 03-61201801.
(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin)

6. Kak ANI  (Pasaraya Bintang, Taman Baiduri, Cheras ) Tel : 013-2368717
(Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Cuba sekali nak urut lagi..) - sumbangan Hafizah

7. Ibu Zaleha ( Lot 2-39, 2nd Floor Kompleks Desa Kepong). Tel : 019-2110636
(Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Sangat berkesan menggunakan kaedah tradisional dan moden) - sumbangan mzsuria

8. Hajah Zaharah (Taman Kosas, Ampang). Tel : 012-3139316
(Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Juga untuk mendapatkan cahaya mata) - sumbangan Azelina

9. Opah (Taman Melawati, Kuala Lumpur) Tel : 013-3524668
(Rawatan mengurut untuk ibu selepas bersalin. Siap ada pakej untuk sengkak, mandi, tangas dan urut. Harga pun berpatutan. Opah ni ada kenderaan sendiri tp dia akan include sekali duit minyak untuk pergi dan balik selama berurut. Selalu berurut 3 hari dan sila tempah dengan opah ni terlebih dahulu) - sumbangan sumijelly

10. Makcik urut (Sentul, Perumahan Dato' Senu) Tel : 013-3845216
(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin)

11. Kak Kaseh / Nina (Wangsa maju dan sekitarnya) Tel : 016-6686975
(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin)


Selangor 

1. Mak Cik Ara (Kg Raja Uda, Klang) .  Tel : 03-31687149    (rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin, bersunat untuk bayi perempuan, urut untuk mendapat cahaya mata dan lain-lain yang berkaitan dengan wanita. Mak cik Ara mendapat ilmu berbidan secara turun temurun dari nenek dan ibunya.) Urutan cara lama yang sangat efektif.

2. Cik Bedah (Sungai Ramal, Kajang). Tel : 03-87349281 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Cik Bedah) - sumbangan Izan Ismi

3. Embah Duk (Sungai Merah, Kajang). Tel : 03-89257006.(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Embah Dut) - sumbangan Izan Ismi

4. Kak Dah (Kajang) Tel : 0169045167 . Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin.

5. Kak Sutinah (Shah Alam, Selangor). Tel : 019-3698449. Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Urutan tradisional cara Jawa (kak Sutinah mendapat ilmu berbidan dari ibunya) - rujukan The Star

6. Puan Ani ( Putra Heights , Subang). Tel : 017-396 9031 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Puan Ani)

7. Makcik Salmah (Area Putra Perdana, Puchong, Selangor). Tel : 03-83195090. (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Makcik ni kena ambil dia. Dia takde transport and dia urut waktu malam jer sebab siang dia jaga cucu) - sumbangan Ezad Hasshim

8. Puan Ramlah (Parit baharu, Sabak Bernam, Selangor). Tel : 03-32137496 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Puan Ramlah)

9. Mak Cik Nab ( Taman Melati, Gombak). Tel : 03-41075585 (rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin dan membetulkan uri yang ke bawah (placenta previa). Sumbangan Abang Rie & Kak Imah

10. Puan Hani (Bandar Baru Bangi) . Tel : 012-3166074. Rawatan selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. (sumbangan Intan Idayu)

11. Makcik Ramlah, Kuang, Sg Buloh, Selangor. Tel : 017-3763381 / 03-60371204 - sumbangan ailin

12. Kak Timah, Bandar Baru Sg Buloh. Tel : 03-61565421 - sumbangan ailin

13. Kalsom bte Saat, Lot 2138, Jalan Persiaran Hamzah Alang Meru, 42200 Meru Klang. Tel : 019-3636657. (rawatan mgurut selepas bersalin n pakej penjagaan selepas bersalin. Urutan tradisional cara jawa. Untuk khidmat lain yg bkaitan,sila tanya mak som - sumbangan eisya

14. Huzaimah Mohamad (No.43, Lorong Tepi Sungai 3, Taman Kota Jaya, 41100 Klang, Selangor) Tel : 014-3286478 - sumbangan Kyra

15. Kak Esah Tel : 016-3908180 - dia boleh ngurut org bersalin, nak zuriat, dan ngurut seluruh badan atau bahagian2 tertentu. Bertungku dan bertagas juga boleh, serta mandi. Kak Esah ni dekat Batu Caves, jalan nak ke Ulu Yam. Urutan dia sedap..best sangat...tak terlalu kuat terutama bagi yang tak biasa mengurut.

16. Nenek Melah - Tel : 0192054640. Bidan ni orang panggil Nenek je..dia boleh ngurut untuk dapatkan zuriat, berkesan sangat...tapi dia tak ngurut untuk lepas bersalin. Dia jugak arif bab-bab lain.

17. Bidan Jah (Ustazah Jah) - Tel : 016-3414577. Selayang Baru (Berhampiran Balai Polis Selayang yang Lama dan Pasar Harian) - sumbangan Hamidah Shamsuddin

18. Mak Yang - Tel : 012-3600047. Km 13,Jalan Bernam, lot 113, Lorong Haji Janor
45500 Tg.Karang Selangor - sumbangan Kamarulramdan

19. Makcik Han - Tel : 017- 3951484. Damansara Puncak Ara, Petaling Jaya
Urutan sgt berkesan pada harga berpatutan. Dalam 10 hari urut, saya dah turun 12 kg - sumbangan Aisha Ahmad

20. Nenek merah - Tel :03 31491007. Tempat Olak Rempit,Banting. Malam Jumaat tidak mengurut. Sumbangan Lin

21. Nenek Hamidah - Tel : 012-4819795. Presint 16 Putrajaya . Sumbangan Lin

22. Cik Ayu. Tel : 03-77810377. Taman Medan PJ. Sumbangan Lin

23. Yati - 012-8546760. Bandar Tasik Puteri Rawang Selangor

24. Petaling Jaya - http://www.momretreathome.com (momretreathhome ni menyediakan khidmat mengurut dan penjagaan bersalin kat tempat dia ~ ala² macam hotel orang bersalin la sebab semuanya diuruskan oleh petugas kat sana...pernah tengok dalam rancangan nona...memang selesa tempat dia dan sangat sesuai bagi mereka yang ada $$ lebey...boleh refer kat sini)

25. Kak Yasmin (Area Bukit Jelutong, Kampung Melayu Subang) Tel : 012-2812344

26. Makcik Basariah Tel: 012-5392368

27. Sekitar Selangor - Suzilawati Rusli

28. Puan Qamar (Klang ) 011-12372712 /03-31621466 - www.facebook.com/QamarAnggunBeautySpa

29. Khidmat urutan di sekitar Petaling Jaya, Puchong, Damansara, saya menyediakan servis urutan tradisional wanita, urutan selepas bersalin, reflexology dan aromaterapi. Urut terseliuh juga boleh utk WANITA sahaja. Sila layari www.wafa-warhamni.blogspot.com untuk maklumat lanjut atau hubungi 012-3716020 (wan fatimah)

30 . www.dauraspa.com or 03-88616838

Perak
1. Ipoh.Urut memberi perkhidmatan selepas bersalin di rumah anda.
Hubungi Sarah 0176376146
Fb: rawatan selepas bersalin ipoh

Johor
Batu Pahat, Johor - Pn Zawiah 013-7197004
Larkin, Johor Bharu - Kak Zah 0177576017
Johor - Norliza Harun 0167075124

Kawasan Lain
Semua Negeri - Pusat Perubatan Al Munawwarah - 0139660663 / 0179816465
Selangor & Penang - iceblessedbeauty - Aishah 012-7225184
Senawang, Seremban - Cik Mai 0173390551

Lain-lain tempat boleh refer kat blog ni www.bengkungmoden.com

Note : Info aku dapat dari kawan² dan review google, kebanyakannya kena booking so elokla survey dulu sebelum bersalin...

Pesanan : Kepada yang nak letak info atau menawarkan khidmat urut boleh sertakan nama, number phone dengan area yang anda cover untuk memudahkan saya nak listkan semula kat info atas ni ye... tq

46 comments:

  1. info yg mantop..minta keizinan salin.tkasih:)

    ReplyDelete
  2. boleh²...jgn lupa letak http://diari-sikecil.blogspot.com/ sebagai sumber ye =)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum semua, tumpang lalu, anda ingin mencari tukang urut ibu bersalin, mendapatkan rawatan semasa dan selepas pantang,bayi perut kembung/selain itu untuk merawat angin medu, sejuk badan, batu karang dalam buah pinggang, migrain, sakit urat saraf, rawatan kanser dengan Al-Quran. untuk pertanyaan lanjut,sila hubungi /SMS/WHATSAPP 011-12372712 /03-31621466 /Pn Qamar - KLANG @ layari www.facebook.com/QamarAnggunBeautySpa
    Faktor keimanan adalah terpenting dalam mengubati penyakit, kerana ia datang dari Allah sebagai ujian , dan hanya Allah yang mampu menyembuhkannya.

    Allah telah berfirman dalam surah Yusuf ayat 40: "Keputusan itu hanyalah kepunyaan Allah. Dia telah memerintahkan agar kamu tidak menyembuh selain Dia. Itulah agama yang lurus, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui (yusuf/12:40)

    ReplyDelete
  4. Bagus ada tukang urut ibu2 bersalin ni..

    ReplyDelete
  5. Tapi awas!! Kepada ibu2, bapa2 yang nk cari tukang urut bersalin, check betul2 tukang2 urut ni. Diorang ni khususnya yg buat khidmat urut di rumah, mane taknye rumah bersepah, kotor, bilik urut guna bilik kelamin si tukang urut. Tengah dok urut suami si tukang urut masuk. Haa.. tak ke huru hara jadiknye. Ni tukang urut yg jenis tak paham syariat Islam. Pengalaman sahabat saya.. kisah benar. Tidak ada yg tidak benar melainkan yg benar belaka.. senarai kat atas tu banyak, harap2 sebelum buat appointment risik2 dulu. Tapi kalau dh sampai kt rumah tukang urut ni, scan dulu.. syariat Islam diorang paham, selamat maruah ibu2 sekalian. Ameennn..

    ReplyDelete
  6. Nauzubillah...mintak jauhkan la mende² mcm tu...kalau saya lebih selesa call tukang urut datang rumah dari kita yang pergi rumah derang...tq ye sebab ingatkan =)

    ReplyDelete
  7. salam...sy nk tanyer bidan urut bersalin ngan bidan urut tuk naikkan rahim a.k.a utk dptkn cahaya mata same ke?

    ReplyDelete
  8. ummi rozie merawat ibu bersalin dan juga baby secara berpakej...boleh hubungi tel:012-6026351

    ReplyDelete
  9. ummi rozie merawat ibu bersalin dan penjagaan baby secara berpakej 1minggu - sebulan boleh hubungi tel:012 - 6026351 atau layari http://ummirozie.blogspot.com...

    ReplyDelete
  10. Pengalaman mengurut dengan salah seorang yang tersenarai di atas.
    BIASA-BIASA SAJA.
    Tak seperti yang diadvertise. Mahal dan terlalu singkat masa mengurut..Less than an hour.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke?ermm...maybe lagi baik kalo kte dapat advise dr orang yg dah de pengalaman kan...thnks for da info =)

      Delete
  11. 016-260-6777 kak ila.. dia urut sy masa dlm pantang..mmg best gilaaa... dia dtg rumah kite.. bby dan mak dia bereskan.

    ReplyDelete
  12. salam, ada tak contact number bidan yg duduk dgn kita semasa berpantang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang lak kan dengar mak bidan duduk ngan kita...tapi rasanya ada cuma susah nak jumpa...if ada nanti dya inform...area mne ye?

      Delete
  13. salam...ade x contact no bidan nama nek mah duduk area au keramat?
    ramai dah testimoni yg kata dia bgus utk mendptkan zuriat...nk sgt2 kontek no dia.

    tq klu ade yg sudi share :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada no nek mah tu. kalo nak, bleh emel saya norazizims@gmail.com

      Delete
    2. Salam sy pn nak juga no nek mah kalau sesiapa yang ada. Pls email me. Tq rahmasnajib@gmail.com

      Delete
  14. Fb urutan bersalin liza....0167075124

    ReplyDelete
  15. Urut berslin johor . 0167075124 liza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam liza, urut utk naikkan rahim bole x ??

      Delete
  16. Urutan bersalin liza johor 0167075124

    ReplyDelete
  17. Blh rekomen tak tukang urut masa pantang d area selayang awal june? Wasap 0127071271

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..terima kasih banyak atas usaha kumpul dan share info2 ni. Sgt2 berguna untuk org mcm saya yg sedang tercari2... :)

    ReplyDelete
  19. hai....nk rekemen opah gak tp bukan opah yg dkt atas tu ye,.tukang urut tradisional.urut lepas bersalin dan juga lenguh2 badan,naikkan peranakan dan jg terseliuh.InshaAllah dpt membantu.khas untuk wanita shj.pengalaman dr keturunan dan juga ex-misi.juga menjual jamu fresh buatan sendiri khas utk wanita dlm pantang dan juga dtg bulan.jamu ni bgs utk membersihkan darah kotor,buang angin dan mengurangkan sakit senggugut.InshaAllah.blh hubungi opah ni ditalian 0166775453.

    ReplyDelete
  20. salam mencari tukang urut utk hamil area johor bahru tq

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum, salam perkenalan :D, kepada adik2 atau kakak2 yang berminat mendapatkan khidmat urutan di sekitar Petaling Jaya, Puchong, Damansara, saya menyediakan servis urutan tradisional wanita, urutan selepas bersalin, reflexology dan aromaterapi. Urut terseliuh juga boleh utk WANITA sahaja. Sila layari www.wafa-warhamni.blogspot.com untuk maklumat lanjut atau hubungi saya 0123716020 (wan fatimah) :D

    ReplyDelete
  22. salam,
    sy mencari tukang urut selepas bersalin disekitar sitiawan/manjung/lumut.
    harap dapat membantu.
    boleh email alpha_mid06@yahoo.com.

    terima kasih.

    ReplyDelete
  23. Ade sesiape pernah berurut gan kak kaseh area wangsa maju x?sila share ye..

    ReplyDelete
  24. Ade tukang urut area kelantan tak

    ReplyDelete
  25. D aura spa menyediakan rawatan urut ibu mengandung dan pakej lepas bersalin.more info www.dauraspa.com or 0388616838.

    ReplyDelete
  26. Saya di ipoh.bidan Urut memberi perkhidmatan selepas bersalin di rumah anda.
    Hubungi Sarah 0176376146
    Fb: rawatan selepas bersalin ipoh

    ReplyDelete
  27. Bagus la...dpt membantu ramai orang untuk cari tukang urut/bidan..

    Terima kasih..
    http://sihatlindungselamat.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Nk tnyer de spe2 leh syorkan t/urut utk mdptkan zuriat area wangsamaju? Sy x pnah brurut n tkut brurut sbb x tahan skit.tp nk cuba..

    ReplyDelete
  29. Rawatan lepas bersalin. Tinggal sekali. Sila whatsapp/SMS 019 551 0072 atau emel utk mendapatkan pakej yg anda inginkan di haziqzai@gmail.com Khidmat 1 Malaysia

    ReplyDelete
  30. Penjagaan ibu slps bersalin..urut,tungku,tangas,lulur dan mandi herba..serta pnjagaan bayi dan penyedian mknan berpantang..hubungi atau whatapp ila 0126383021

    ReplyDelete
    Replies
    1. ila area mane ye? kalau boleh bg info tempat senang nanti ibu-ibu nak berhubung atau buat rujukan =)

      Delete
    2. Area kl,shah alam,putrajaya,utk luar kwsan kami myediakn perkhidmatan stay in atau tgl bsama customer.

      Delete
    3. sy menyediakan khidmat urut tradisional untuk wanita sahaja...badan sakit2 ,terseleo,lengu ,ibu selepas bersalin pon sy ble buat ..untuk sembarang pertanyaan ble hubungi sy ..0122082958

      Delete
  31. urut bersalin & perawatan lepas bersalin sila hubungi 0169291330

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top Post

Share It